Кабмін звільнив голову Держлікслужби

Читать на русском
Уряд звільнив голову Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками Наталію Гудзь.

Уряд звільнив голову Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками Наталію Гудзь.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Супрун розповіла про плани МОЗ на 2019 рікОчільниця МОЗ назвала основними планами-2019 електронізацію, ліцензування лікарів і залучення інвестицій.

«Уряд звільнив керівника Держлікслужби Н. Гудзь, яка протизаконно забороняла вакцини проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії та правця. Безпідставні заборони не лише грали на руку популістам і шахраям, а й підривали національну безпеку країни», – написала вона в Twitter.

Як повідомлялося, у вересні уряд усунув Гудзь і першого заступника Владислава Целину за фактами необґрунтованого запровадження заборони на різні вакцини протягом останнього року.

За інформацією МОЗ, Держлікслужба в 2018 році неодноразово ухвалювала необґрунтовані рішення про тимчасову заборону на реалізацію та застосування різних вакцин.

У МОЗ зазначили, що Гудзь і Целина виносили ці заборони «всупереч встановленому порядку застосування тимчасових заборон», не маючи достатніх підстав і фактів, які свідчили б про необхідність таких заборон, тоді як у кожному конкретному випадку заборон висновки протоколів розслідування регіональних груп доводили, що загроз немає. Водночас через такі дії керівництва Держлікслужби кожного разу зупинявся процес імунізації, діти не могли отримати свої щеплення згідно з Календарем профілактичних щеплень, оскільки вакцини були заборонені.

Раніше Супрун розповіла про плани МОЗ на 2019 рік.

Також в. о. міністра охорони здоров'я назвала кількість смертей через відсутність щеплень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: