Кабмін схвалив угоду про ЗВТ з Ізраїлем

Читать на русском
Ізраїль має намір скасувати ввізні мита для 9,2 відсотка сільгосптоварів і близько 80 відсотків промислових з України.

Уряд уповноважив першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва на підписання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Ізраїлем.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна», відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 21 листопада.

У супровідних документах до проекту розпорядження зазначено, що Ізраїль має намір скасувати ввізні мита для 9,2% сільгосптоварів і близько 80% промислових.

Україна збереже чинні тарифні ставки на такі товари, як м'ясо та субпродукти птиці, морожена свинина, окремі види риби, молочні продукти, овочі, зернові, жири, готові вироби з м'яса, цукор, цукерки, консервовані овочі, соуси, вина, тютюнові вироби та інші.

Водночас в експертному висновку до проекту розпорядження зазначається, що Україна має намір скасувати ввізні мита для 6,8% сільськогосподарських товарів і близько 70% промислових товарів.

«Крім цього, зазначена угода є «угодою з винятками», оскільки передбачає не повну лібералізацію ввізних мит, а перехідні періоди до повного скасування ввізних мит, часткову лібералізацію ввізних мит та винятки з преференційного режиму торгівлі», – йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що Україна та Ізраїль завершують роботу над створенням зони вільної торгівлі.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман стверджував, що документ може бути підписаний наприкінці листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: