Wizz Air відновить роботу своєї «дочки» в Україні

Читать на русском
Гендиректор авіакомпанії зустрівся з президентом Порошенком, де вони обгворорили відновлення Візз Ейр Україна.

Угорський лоукост Wizz Air збирається відновлювати роботу української авіакомпанії «Візз Ейр Україна».

Як пише «Слово і Діло», про це йшлося під час зустрічі керівництва авіакомпанії з презизентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба Wizz Air.

Wizz Air запускає нові маршрути з УкраїниУгорський бюджетний перевізник Wizz Air розширив карту напрямків польотів трьома новими маршрутами – до Бремена (Німеччина), Риги (Латвія) та Біллунна (Данія).

Зокрема, і середу, 21 листопада, генеральний директор Wizz Air Джозеф Вараді зустрівся із Порошенком.

«Учасники зустрічі обговорили законодавчі, регуляторні та економічні умови, необхідні для досягнення фінальних домовленостей у межах довгострокової бізнес-пропозиції. Відновлення діяльності «Візз Ейр Україна» сприяло б розвитку української авіаційної галузі», – повідомили в прес-службі.

Для збільшення українського авіапарку до 20 нових літаків Airbus A320 та Airbus A321 компанія інвестує 2,5 млрд доларів. Ці літаки будуть поставлені на бази авіакомпанії в Києві та інших регіонах України.

«У результаті запланований обсяг перевезених пасажирів складатиме 6 мільйонів на рік до 2025 року», – зазначили в авіакомпанії.

Порошенко, своєю чергою, прокоментував, що радий рішенню компанії Wizz Air повернутися в Україну.

«Це рішення характеризує зміни, які відбулися за останні 4 роки в Україні, зокрема в розвитку можливостей для бізнесу, покращенні інвестиційного клімату», – написав президент у Twitter.

Нагадаємо авіакомпанія Wizz Air з 20 квітня 2015 року закрила свою дочірню компанію в Україні «Візз Ейр Україна», яка виконувала 16 рейсів. Тоді в компанії причиною такого кроку назвали нестабільність на території східної України, девальвацію, нестабільність гривні та вплив контролю обміну валюти.

Відзначимо, що в 2018 році Wizz Air почала відновлювати польоти з України. Зокрема, авіакомпанія запустить рейс Харків-Відень із 25 листопада, що є позитивним сигналом. Також лоукост заявив про запуск нового рейсу з Києва до Відня (Австрія), який стартував з 28 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: