«Газпром» проти України: Верховний суд визначився зі штрафом

Читать на русском
Верховний суд України залишив без задоволення касаційну скаргу ПАТ Газпром на стягнення Антимонопольним комітетом з російського монополіста 172 млрд грн.

Верховний суд України залишив без задоволення касаційну скаргу ПАТ «Газпром» на стягнення Антимонопольним комітетом із російського монополіста 172 млрд грн (85,966 млрд грн штрафу та 85,966 млрд грн пені).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Мін'юст шукає радника для стягнення штрафу АМКУ з «Газпрому»Мін'юст має намір залучити юридичного радника для виконання рішення українського суду в іноземних юрисдикціях про сплату Газпромом 172 мільярдів гривень.

Своїм рішенням 14 листопада 2018 року Верховний суд від залишив без змін ухвалу Господарського суду міста Києва від 19.06.2018 та постанову Київського апеляційного господарського суду від 30.08.2018.

«Постанова набуває законної сили з моменту її ухвалення, є остаточною й оскарженню не підлягає», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, російська газова компанія «Газпром» наприкінці 2016 року подала скаргу до Вищого господарського суду України на рішення Київського господарського суду про стягнення 6,5 млрд доларів на користь України за позовом Антимонопольного комітету.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2017 року «Газпром» у Верховному суді оскаржив рішення Вищого господарського суду України, який постановив стягнути з компанії пені й штраф Антимонопольного комітету України (АМКУ) у 6,5 млрд доларів.

Проте 11 вересня 2017 року Верховний суд України відмовив «Газпрому» в перегляді рішень судів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: