NASA визначилося з першим житлом на Марсі

Читать на русском
Матеріали для побудови житла планується збирати прямо на Марсі. Самі житлові модулі можна буде надрукувати за допомогою 3D-принтерів.

NASA визначило переможців конкурсу з розробки житла для перших колоністів Марса.

Про це повідомляється на сайті космічного агентства, пише «Слово і Діло».

Team Zopherus - Phase 3: Level 1 of NASA’s 3D-Printed Habitat ChallengeNASA's Marshall Space Flight Center

Журі агенства відібрало п'ять команд-фіналістів, які розділили між собою призовий фонд у 100 тисяч доларів. Всього в конкурсі брали участь 18 команд з усього світу.

Перше місце в конкурсі зайняла команда зі штату Арканзас, США. Члени команди отримали грошову винагороду в розмірі 21 тисяча доларів. Такий же приз отримала команда із Нью-Йорка, яка зайняла друге місце.

«Командам-переможцям вдалося успішно створити цифрові моделі фізичних і функціональних характеристик будинку на Марсі з використанням спеціалізованих програмних інструментів», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що матеріали для побудови житла планується збирати прямо на Марсі. Самі житлові модулі можна буде надрукувати за допомогою 3D-принтерів.

Винахідники стверджують, що така технологія дозволить збільшувати площу будівлі у разі збільшення кількості мешканців.

Нагадаємо, що раніше NASA показало нові фото Марса. Знімки Червоної планети і Сатурна зроблені під час практично максимального наближення космічних тіл до нашої планети.

Також в NASA придумали, як підібратися до Сонця.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: