Затриманому СБУшнику Карамушці продовжили запобіжний захід

Читать на русском
Підозрюваний антикорупціонерами співробітник спецслужби ще два місяці виконуватиме процесуальні обов'язки.
Олександр Карамушка

Суд продовжив дію процесуальних обов'язків відстороненого від посади начальника сектора контррозвідки Лівобережного міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександра Карамушки, підозрюваного детективами НАБУ в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор просив суд продовжити дію всіх обов'язків, оскільки існують ризики переховуватися підозрюваним від органів досудового розслідування; знищити, сховати або спотворити речові докази; незаконно впливати на свідків, іншого підозрюваного, експерта або спеціаліста в цьому кримінальному провадженні.

Адвокат Карамушки просив відмовити в задоволенні клопотання повністю, посилаючись на необґрунтованість підозр і недоведеність ризиків. На його думку, зазначені в клопотанні прокурора ризики мають формальний характер і базуються виключно на припущеннях. Разом із тим захист просив дозволити підозрюваному відлучатися з місця проживання без дозволу.

Вислухавши обидві сторони, суддя продовжив дію всіх обов'язків, у тому числі носіння електронного браслета й здачі закордонних паспортів.

Нагадаємо, суд пом'якшив запобіжний захід спільниці затриманого НАБУ СБУшника.

Пізніше САП програла апеляцію на це рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: