Польща запропонувала персональні санкції через «вибори» в «Л/ДНР»

Читать на русском
Польща запропонувала на Раді ЄС із закордонних справ персональні санкції проти осіб, задіяних в організації псевдовиборів в окупованих районах Донбасу.

Польща запропонувала на Раді ЄС із закордонних справ персональні санкції проти осіб, задіяних в організації псевдовиборів в окупованих районах Донбасу.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив голова МЗС Польщі Яцек Чапутовіч, повідомляє РАР.

У ЦВК прокоментували псевдовибори в «Л/ДНР»Вибори в ОРДЛО є нелегітимічними, оскільки організовані та проведені в порушення норм Конституції України та виборчого законодавства, заявили в ЦВК.

«Польща запропонувала введення певних санкцій - таких як і за окупацію Криму, тобто внесення до списку санкцій осіб, які брали участь в організації виборів», - заявив Чапутовіч.

За його словами, така пропозиція викликала інтерес і підтримку країн-членів ЄС.

Чапутовіч додав, що Варшава пропонує внести до списку санкцій більше п'яти чоловік, як уже було запропоновано іншими країнами.

Псевдовибори в «ДНР» і «ЛНР» проходили 11 листопада. Україна і світова спільнота не визнають їх результати.

Згідно з результатами «виборів», «главою ЛНР» став Леонід Пасічник, який нібито набрав 68,3% голосів після обробки 100% «бюлетенів». На песевдовіборах в «ДНР» переміг Денис Пушилін.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження у зв'язку з проведенням фейковий виборів.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко в понеділок, 19 листопада, заявив, що Рада Євросоюзу готова запровадити додаткові санкції через проведення «виборів» у «ЛНР» і «ДНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: