У Порошенка повідомили, від чого залежить дата проведення Об'єднавчого собору

Читать на русском
Павленко заявив, що конкретна дата проведення Об'єднавчого собору Української православної церкви залежатиме від завершення переговорів між українськими єпископами.

Радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко заявив, що конкретна дата проведення Об'єднавчого собору Української православної церкви залежатиме від завершення переговорів між українськими єпископами.

У коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» Павленко зазначив, що вже чітко визначено місяць, встановлені чіткі параметри «й видно, що ця робота вже добігає кінця», передає «Слово і Діло».

«Конкретна дата поки що не відома. Дата, як було зазначено в інформаційному повідомленні Вселенської патріархії, буде остаточно підтверджена під засідання синоду 27-29 листопада, після того стане зрозуміло, в якому стані переговори між українськими єпископами», – сказав він.

Відповідаючи на запитання, хто може стати патріархом єдиної Української православної церкви, радник президента сказав: «Це питання до єпископів. Тут мені як представнику держави некоректно щось коментувати».

Своєю чергою спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що попередньо планується, що Об'єднавчий собор Православної церкви відбудеться на початку грудня в Києві.

Раніше Вселенський патріархат повідомив, що Об'єднавчий собор українських православних церков відбудеться в грудні 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: