Стали відомі масштаби вивезення лісу з України

Читать на русском
Паливної деревини було експортовано в 550 разів більше, ніж офіційно було експортовано необроблених лісоматеріалів.

За три квартали 2018 року з України було експортовано 1,57 млн ​​т паливної деревини на 115,7 млн ​​доларів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Держслужба статистики України.

Нардепи запровадили кримінальну відповідальність за вивезення лісуВерховна Рада ухвалила закон, який передбачає підвищення відповідальності за незаконне вивезення з України лісу та лісоматеріалів.

У туральному вимірі це на 5,9% більше, ніж у січні - вересні минулого року, в грошовому - на 41% більше.

Головним напрямком експорту паливної деревини в цьому році були країни Західної Європи (77,6% загальноукраїнського експорту цієї продукції), на другому місці - Туреччина (22%).

Необроблених лісоматеріалів за цей період офіційно було експортовано лише 2,866 тисяч тонн на 194 тисяч доларів. У натуральному вимірі це в 3,7 разу менше, ніж за аналогічний період 2017 року, в грошовому - в 4,5 разу менше. Головним напрямком експорту необроблених лісоматеріалів у цьому році був Китай, на який припало (99,1% загальноукраїнського експорту цієї продукції.

У той же час, за дев'ять місяців 2018 року в Україну завезено 0,26 тис. тонн паливної деревини на 65,1 доларів. У натуральному вимірі це на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року, в грошовому - на 94% більше.

Імпорт необроблених лісоматеріалів за 9 місяців 2018 року склав 21,0 тис. тонн на 2,7 млн ​​доларів. У натуральному вимірі це в 2,66 разу більше, ніж за аналогічний період минулого року, в грошовому - в 3,1 разу більше.

Найбільше імпортних необроблених лісоматеріалів надходило за цей період в Україну з Німеччини (97,7% загальноукраїнського імпорту цієї продукції).

Відзначимо, за даними Держлісагентства, за минулий рік з України вивезено понад 1 млн тонн паливної деревини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: