У ВМС розповіли про пропозицію США з фрегатами

Читать на русском
Україна вивчає пропозицію ВМС США про передачу двох фрегатів, які були списані в 2013-2015 роках.

ВМС України отримали від американських колег пропозицію про передачу двох фрегатів типу Oliver Hazard Perry.

Як пише «Слово і Діло», цю інформацію підтвердив командувач Військово-морських сил ЗСУ адмірал Ігор Воронченко, повідомляє «5 канал».

З'ясувалось, які фрегати США запропонували УкраїніКерівництво Сполучених Штатів пропонує Україні військову допомогу у вигляді фрегатів типу Oliver Hazard Perry.

За його словами, ці кораблі були виведені зі складу ВМС США в 2013-2015 роках. Україна розглядає отримання таких суден на перспективу.

«Вони нам потрібні, але такого типу кораблі потрібні на перспективу. І зараз усі ці пропозиції нами уважно опрацьовуються. Ми прораховуємо безпосередньо, як ми будемо приймати, в якому стані, що для цього потрібно, скільки вони коштуватимуть», – сказав командувач.

Він додав, що на сьогодні щорічна експлуатація корабля такого типу коштує майже 25 млн доларів. До цієї суми входить також ремонт фрегата й зарплата екіпажу.

«Якщо брати світовий досвід, то сама вартість корабля – це 30% від усього його шляху експлуатації. 60-70% – це утримання, це модернізація та утилізація», – сказав Воронченко.

Нагадаємо, наприкінці вересня США передали ВМС України два патрульних катери берегової охорони класу Island.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: