У Кривому Розі намагалися штурмувати резиденцію митрополита – УПЦ МП

Читать на русском
Мітингувальники принесли з собою плакати з гаслами, які вони розвісили на воротах і огорожі.

У Кривому Розі група активістів спробувала штурмом взяти резиденцію митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МПа прес-служба УПЦ МП в суботу, 17 листопада.

Про що свідчить спроба нападу на Андріївську церкву та чого чекати далі?У четвер, 15 листопада, двоє невідомих кинули дві пляшки із займистою рідиною в двері Андріївської церкви, а потім застосували газові балончики до охоронців. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Вони намагалися виламати двері будівлі і викрикували образи на адресу правлячого архієрея Криворізької єпархії за те, що він не підтримує ідею «надання томосу» Україні», - заявили в УПЦ МП, назвавши учасників інциденту «провокаторами».

Стверджується, що за тим, що відбувається спостерігали представники Нацполіціі, які «не завадили провокаторам пошкоджувати приміщення єпархії та викрикувати заклики, якими розпалювали релігійну ворожнечу».

Мітингувальники принесли з собою плакати з гаслами, які вони згодом розвісили на воротах і огорожі. Надалі вони поспілкувалися з представником поліції і розійшлися.

Раніше цього тижня в будівлю Андріївської церкви в Києві невідомі кинули «коктейлі Молотова». Охоронці намагалися затримати зловмисників, проте ті розпорошили газ з газових балончиків і втекли.

Минулого тижня Андріївська церква перейшла в користування Константинопольського патріархату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: