У Європарламенті закликали Україну ухвалити новий виборчий кодекс

Читать на русском
Однією з рекомендацій Європейського парламенту перед проведенням виборів в Україні залишається ухвалення Верховною радою нового виборчого законодавства.

Однією з рекомендацій Європейського парламенту перед проведенням виборів в Україні залишається ухвалення Верховною радою нового виборчого законодавства.

Про це на брифінгу брифінгу заявила депутат Європарламенту Ребекка Хармс, пише Слово і Діло.

Вона зазначила, що в українського парламенту ще є час для ухвалення виборчого кодексу.

«Ми зустрічалися зі спікером парламенту (Андрієм Парубієм, - ред.) і ми знаємо, що це досить складний процес. Але так само ми знаємо, що є тисячі поправок, які необхідно внести. Ми би хотіли заохотити наших колег, щоб вони пройшли цей складний процес», - заявила Хармс.

Андрій Парубій: розкрутка питання закону про імпічмент послаблює українські силиАндрій Парубій розповів Слову і Ділу про те, коли обмежать депутатську недоторканність і чому затримується голосування по виборчій реформі.

Нагадаємо, в Раді сумніваються в прийнятті виборчого кодексу до парламентських виборів восени 2019 року. Нове законодавство передбачає перехід від змішаної системи виборів до відкритих списків.

У той же час минулого тижня стало відомо, що робоча група з підготовки виборчого кодексу розглянула вже 60% поправок. Зазначимо, кодекс буде розглянутий у парламенті тільки після рішення комітету.

Раніше, Парубій пояснив затримку з розглядом Виборчого кодексу. Повне інтерв'ю спікера ВР - на нашому порталі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: