Раду міжнародних експертів блокують у роботі – ЦПК

Читать на русском
У Центрі протидії корупції заявляють, що рада міжнародних експертів може не встигнути проаналізувати всіх кандидатів до ВАКС.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Громадська рада міжнародних експертів (ГРМЕ) досі не має доступу до досьє, персональних даних і практичних завдань кандидатів на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіла експерт Центру протидії корупції Анастасія Красносільська.

За її словами, це обмеження ускладнює роботу ради, оскільки не може показати повну картину щодо конкретних кандидатів. Також експерт ЦПК додала, що міжнародні експерти поки не можуть приїхати в Україну для виконання своїх повноважень, оскільки Кабінетом міністрів не затверджений порядок використання коштів, виділених на Антикорсуд, у тому числі потреби ГРМЕ.

«Тобто гроші закладені в бюджеті, але не розписане їх використання. Тому потрібно чекати рішення Кабміну для затвердження порядку використання коштів», – підкреслила Красносільська.

Крім того, експерт повідомила, що Рада може зіткнутися з відсутністю часу для аналізу всіх кандидатів, які пройшли тестування. Вона сказала, що після перевірки Вищою кваліфікаційною комісією практичних завдань кандидатів на посади до Антикорсуд, які відбулися 14 листопада, у ГРМЕ буде 30 календарних днів для аналізу.

«З огляду на те, що члени ГРМЕ ще не приїхали в Україну, вони просто не матимуть часу для аналізу всіх кандидатів», – вважає Красносільська.

Нагадаємо, 12 листопада стартував конкурс до Антикорсуду. Раніше були обрані члени громадської ради експертів. Своєю чергою Державний департамент США заявив, що очікує якнайшвидшого запуску цього суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: