В Україні почався перший етап створення Антикорупційного суду

Читать на русском
В Україні почався перший етап створення Вищого антикорупційного суду. Обирають членів Громадської ради міжнародних експертів.

В Україні стартував перший етап створення Вищого антикорупційного суду.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 18 жовтня, повідомила прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що Антикорупційний суд запрацює у 2018 роціСказано 16 липня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відзначено, що ВККСУ проведе співбесіди з кандидатами в члени Громадської ради міжнародних експертів (ОСМЕ) в рамках підготовки конкурсу до Вищого антикорупційного суду.

«18 і 19 жовтня члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України в режимі скайп-конференції проведуть співбесіди з кандидатами на посади членів Громадської ради міжнародних експертів», - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що в співбесіді візьмуть участь 16 членів Комісії, з одного боку, і кандидати, запропоновані міжнародними організаціями, з іншого.

Рішення про обрання членів ОСМЕ буде прийнято Комісією, орієнтовно, до кінця жовтня, відповідно до порядку і критеріїв, передбачених законом Про Вищий антикорупційний суд.

Серед критеріїв обрання кандидатів - бездоганна ділова репутація, високі професійні та моральні якості, громадський авторитет, відповідний досвід роботи в інших країнах зі здійснення процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення в суді або здійснення судочинства у справах, пов'язаних з корупцією.

Як відомо, ОСМЕ створюється на шість років як допоміжний орган для сприяння Комісії в підготовці рішень з питань призначення на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, 26 червня президент Петро Порошенко підписав закон про створення Вищого антикорупційного суду. 2 серпня він підписав останній закон, що відкриває всі шляхи для створення і нормального функціонування в країні антикорупційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: