Ситник розповів, коли Антикорупційний суд розпочне роботу

Читать на русском
Артем Ситник сподівається, що Антикорупційний суд запрацює до президентських та парламентських виборів.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник не виключає, що антикорупційний суд в Україні може запрацювати в березні 2019 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інтерв'ю Ситника «Голосу України».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що Антикорупційний суд запрацює у 2018 роціСказано 16 липня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Так, Ситник сподівається, що Вищий антикорупційний суд запрацює до президентських та парламентських виборів, оскільки «під час передвиборчих перегонів доведеться про щось розповідати».

«Зараз є 340 кандидатів (на посади суддів ВАКС – ред.), які подали документи на конкурс, на жаль, досі не затверджений склад Ради міжнародних експертів. Але процес пішов, і не виключаю, що в березні 2019 року антикорупційний суд може запрацювати», – сказав він.

Нагадаємо, за даними Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, членів Громадської ради міжнародних експертів, які братимуть участь у відборі суддів Вищого антикорупційного суду, оберуть до кінця жовтня 2018 року.

Разом із тим прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець вважає, що в роботі Вищого антикорупційного суду після його запуску можливі складнощі через надвелику кількість корупційних справ, які будуть передані із судів загальної юрисдикції.

Як повідомлялося, в Україні почався перший етап створення Антикорупційного суду.

26 червня президент Петро Порошенко підписав закон про створення Вищого антикорупційного суду. 2 серпня він підписав останній закон, що відкриває всі шляхи для створення та нормального функціонування в країні антикорупційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: