Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом

Порошенко запевнив, що після обрання Президентом його пріоритетом стане боротьба за повернення Криму

У своїй програмі на виборах Президента України 2014 року Петро Порошенко запевнив, що після обрання Президентом його пріоритетом стане боротьба за повернення Криму.
Виконано
Сказано 30 березня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vp2014/wp001

Результат

Станом на 15 жовтня 2015 року Україну обрано непостійним членом Радбезу ООН на 2016-2017 роки. Петро Порошенко відмітив, що членство в Радбезі дає нові можливості для відстоювання свого суверенітету і територіальної цілісності.

24 січня 2016 року Петро Порошенко повідомив, що Україна втілюватиме «дорожню карту» з деокупації Криму в рамках умовного формату «Женева+», куди мають увійти представники Євросоюзу, США, гарантів Будапештського договору.

4 лютого 2016 року Європейський парламент прийняв чергову резолюцію щодо Криму, в якій закликав Росію розпочати переговори з Україною та іншими сторонами з питання деокупації Криму.

15 березня 2016 року Петро Порошенко повідомив, що заручився підтримкою Світового конгресу українців ініціативи щодо започаткування міжнародного механізму з деокупації Кримського півострова у форматі «Женева плюс».

Станом на 18 березня 2016 року переговори щодо деокупації Криму на основі міжнародних форматів уже ведуться.

9 липня 2016 року Президент України Петро Порошенко закликав НАТО запустити програму з деокупації Криму.

Протягом чотирьох попередніх років дипломатична діяльність щодо повернення Криму була одним з головних пріоритетів Президента України, тому програмній обіцянці присвоєно статус «виконано».