На в'їзді до Криму затримали ще трьох активістів

Читать на русском
На адмінкордоні з Кримом затримали заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова і кримськотатарських активістів Леммара Юнусова і Мустафу Асаба.

На адміністративному кордоні анексованого Криму з Херсонською областю ФСБ Росії затримала заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Леммара Юнусова та Мустафу Асаба.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 15 листопада, повідомляє Заїр Смедляєв у Facebook.

У МЗС відреагували на арешт кримського татарина ГафароваМЗС України назвало арешт сімферопольським «судом» кримського татарина Дилявера Гафарова дискримінацією та висловило протест Росії.

«Зараз на пункті пропуску затримано Нарімана Джелялова, Леммара Юнусова, Асаба Мустафу», – написав активіст у соцмережі.

За останніми даними, Асаба вже відпустили, проте на адмінкордоні продовжують утримувати Джелялова та Юнусова.

Раніше на адміністративному кордоні між Автономною Республікою Крим і Херсонською областю в Чонгарі на КПП з боку анексованого Криму працівники ФСБ затримали кримськотатарську активістку й політолога Ленору Дюльбер. Пізніше її відпустили.

Нагадаємо, 12 листопада в Києві проходила конференція делегатів Курултаю кримськотатарського народу, в якій взяли участь лише 76 із 250 делегатів національного з'їзду, що пов'язано з побоюваннями переслідувань активістів з боку так званої «влади» півострова при перетині адміністративного кордону з АРК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: