Денісова розповіла, скільки українців перебувають у неволі

Читать на русском
Українці в місцях несвободи потребують захисту і не повинні піддаватися приниженню та тортурам.

Українці в місцях несвободи потребують захисту і не повинні піддаватися приниженню та тортурам.

На сьогодні в місцях несвободи знаходиться близько мільйона українців.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці в Facebook у четвер, 15 листопада.

«Сьогодні майже мільйон осіб перебувають у місцях несвободи. Це не тільки пенітенціарні заклади, а й установи соціальної сфери, охорони здоров'я та освіти, в яких люди утримуються за рішенням суду або адміністративних органів», - зазначила Денісова.

Вона додала, що українці в місцях несвободи потребують захисту і не повинні піддаватися приниженню та тортурам. Для того, щоб це контролювати, утворили Координаційну раду з питань реалізації національного превентивного механізму.

«Головна ідея полягає у здійсненні регулярних незалежних відвідувань усіх місць несвободи... Це 130 моніторів і більш як 50 експертів, які беруть безпосередню участь у моніторингових візитах від громадськості. Вони аналізують і систематизують факти порушення прав людей і виявляють причини і умови їх виникнення», - додала Денісова.

Раніше повідомлялося, що в Україні бюджетні витрати на утримання одного ув'язненого складають до 53 тисяч гривень, але суми витрат варіюються в залежності від конкретного виправного закладу.

Нагадаємо, Денісова підтвердила звільнення семи рибалок, утримуваних у Криму.

Також Денісова заявила, що Росія надає їй застарілу інформацію про стан здоров'я українських політв'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: