Затримані контрактники, які торгували вибухівкою

Читать на русском
Вибухові речовини і грошові кошти були вилучені. На даний час обом затриманим планується повідомлення про підозру, подача до суду клопотання про обрання запобіжного заходу і арешт майна.

У Житомирській області під час продажу вибухівки затримали двох десантників-контрактників.

Вибухові речовини і грошові кошти були вилучені. На даний час обом затриманим планується повідомлення про підозру, подача до суду клопотання про обрання запобіжного заходу і арешт майна.

Про це повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону, пише «Слово і Діло».

«На вчиненні злочину викрито двох військовослужбовців за контрактом з військової частини десантно-штурмових військ. Солдат і старший солдат затримані в рамках кримінального провадження за фактом носіння, зберігання і збуту вибухової речовини», - йдеться в повідомленні.

Скільки контрактники в ЗСУ отримуватимуть після підвищення зарплатиКонтрактники в ЗСУ з 1 жовтня будуть отримувати 9 тисяч гривень (рядовий склад) і 15,3 тисячі гривень (офіцери).

Відзначається, що 21.08.2018 близько 19:20 під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій, а саме контрольної закупівлі, зазначені військовослужбовці здійснили збут запальної трубки ЗТП-300 і пластичної вибухової речовини загальною масою 1358,2 грама, за грошові кошти в сумі 11 тис. гривень. 15.11.2018, після повторного продажу вибухової речовини: (пластичної вибухової речовини загальною масою 2600 грам і 2 тротилових шашок вагою по 200 грам за грошові кошти в сумі 33 тис. гривень) обох зловмисників затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Вибухові речовини і грошові кошти були вилучені. На даний час обом затриманим планується повідомлення про підозру, подача до суду клопотання про обрання запобіжного заходу і арешт майна. Зараз тривають обшуки за місцем проживання реалізаторів вибухових речовин.

Раніше на в'їзді в Крим затримали трьох активістів.

Також нагадаємо, українського депутата затримали в аеропорту Праги з фальшивими грошима.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: