Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Тетяна Ричкова

Читать на русском
Ричкова за два роки виконала лише одну обіцянку. Нардеп має намір створити державний фонд розвитку шкіл і затвердити стандарти комфортного міста.
Тетяна Ричкова

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Тетяна Ричкова (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

На проміжних виборах депутатів Верховної Ради України в липні 2016 року Тетяна Ричкова балотувалася від одномандатного виборчого округу №27 (Дніпро). Вона перемогла й із вересня 2016 була зареєстрована народним депутатом України. Зараз Ричкова є членом комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції. За час каденції вона дала 22 обіцянки, з яких лише одну виконала, а 5 – провалила.

Ричкова виконала програмну обіцянку забезпечити соціальний захист сім'ям військовослужбовців. Станом на липень 2018 року Верховна Рада проголосувала за низку законодавчих ініціатив, які були спрямовані на посилення соціального забезпечення військовослужбовців та їхніх сімей. Зокрема, це закони про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, про безкоштовний проїзд ветеранів АТО, про забезпечення житлом військовослужбовців та членів сімей загиблих військовослужбовців.

Нардеп голосувала за всі ці ініціативи. Крім цього, вона ініціювала низку проектів законів на цю тему.

Не впоралася нардеп із передвиборчою обіцянкою домагатися запровадження штрафів за вирубку зелених насаджень. Нардеп не ініціювала своїх законопроектів і не підтримала тих, які виносилися на голосування. Рік тому Рада ухвалила законопроект про охорону та сталий розвиток Карпат, яким запроваджувалися штрафи за незаконну вирубку лісу від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів. Однак Ричкова за законопроект не голосувала.

Влітку нинішнього року нардепи проголосували за проект закону щодо збереження українських лісів і запобігання неналежному переміщенню необроблених лісоматеріалів. Крім посилення штрафів за вирубку лісу та зелених насаджень, закон передбачає кримінальну відповідальність за незаконне вивезення за кордон пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, а також необроблених лісоматеріалів. Ричкова не підтримала й цю ініціативу.

Провалила Ричкова запевнення, що на пляжі в Дніпрі з'явиться пандус для людей з інвалідністю. Зустрічаючись із виборцями на своєму окрузі в Придніпровську навесні 2017 року, Ричкова заявила, що потрібно не лише виконувати передвиборчі обіцянки, а й допомагати людям у вирішенні актуальних питань.

«До мене також підійшла жінка і попросила зробити пандус на пляжі для людей з інвалідністю. Найближчим часом ми це зробимо», – запевнила Ричкова, однак, відповідаючи на наш запит із цього приводу повідомила, що в 2017 році на території міського пляжу в місті Дніпрі пандуси встановлені не були.

Також Ричкова обіцяла до кінця 2017 року домогтися відведення земельної ділянки під парк ім. Станіславського в Дніпрі. Міська рада двічі ігнорувала наші запити в листопаді та грудні 2017 року. Тим часом помічники нардепа повідомили, що вона ініціювала здійснення реконструкції парку, але через тривалу реорганізацію комунального закладу «Парк культури та відпочинку Придністровський» Дніпровський міська рада в зазначений термін відведення земельної ділянки не здійснила.

До кінця каденції Ричковій потрібно встигнути виконати ще 16 обіцянок. Рік тому вона заявила, що сприятиме відкриттю Центру практичної допомоги захисникам України Axios у Дніпрі.

«Сьогодні святкував свій день народження Центр практичної допомоги захисникам України Axios. Розраховувати на допомогу в працевлаштуванні, на юридичні консультації та психологічну допомогу тут можуть не лише учасники бойових дій, але й члени їхніх сімей – Центр Axios не залишиться осторонь, для працівників Центру не існує чужої біди. Його робоче приміщення розташоване на території Михайлівського собору, який належить Українській православній церкві Київського Патріархату ... Наступний такий центр буде відкритий у моєму рідному місті, і я сприятиму в його відкритті усіма силами», – написала Ричкова в Facebook.

Також нардепу потрібно виконати передвиборчу обіцянку про те, що вона виконуватиме своє пріоритетне завдання із забезпечення військових озброєнням, спорядженням і харчуванням.

Два роки тому Ричкова обіцяла створити державний фонд розвитку шкіл, куди надходитимуть кошти від приватних інвесторів і з бюджету, але поки безрезультатно.

Ще під час виборів Ричкова обіцяла змусити місцеву владу округу провести модернізацію інженерних мереж.

«Моє завдання – змусити місцеву владу працювати на людей, забезпечити модернізацію інженерних мереж, зробити послуги якісними, а оплату – адекватною», – написано в передвиборчій програмі Ричкової.

Також вона обіцяла домагатись ухвалення програми реконструкції гуртожитків за європейським форматом і затвердити стандарти комфортного міста (пішохідна доступність інфраструктури, кількість зелених зон, умови для дітей, безпеку на дорогах, якісні комунальні послуги).

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: