Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Андрій Кісельов

Читать на русском
Андрій Кісельов за чотири роки роботи зміг виконати лише одну обіцянку, а провалити – десять.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Андрій Кісельов (фракція «Опозиційного блоку»).

Кісельов був обраний до Верховної Ради восени 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. Відтоді народний депутат дав 24 обіцянки, з яких виконав лише одну (4%), а 10 – провалив.

Кісельов сприятиме процесу децентралізації владиСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Єдине, що зміг поки зробити Кісельов зі своєї передвиборчої програми, – здійснити кроки для підвищення енергоефективності держави. У парламенті він підтримав пакет законопроектів щодо підвищення енергоефективності: «Про комерційний облік комунальних послуг», «Про енергетичну ефективність будівель» та «Про Фонд енергоефективності».

Згідно з програмою «Опозиційного блоку», Кісельов мав розробити концепцію гуманітарного розвитку «Єдність у різноманітті», затвердити державну програму підтримки національних виробників, затвердити Національний план відродження Донбасу. Але нічого з цього ані нардеп, ані його колеги з фракції не зробили.

Крім того, Кісельов обіцяв реалізувати програму модернізації армії, яка забезпечить державними замовленнями понад 160 підприємств оборонно-промислового комплексу України. Своєї програми «Опоблок» не придумав і за законопроекти, спрямовані на поліпшення системи військового забезпечення та модернізації Збройних сил, не голосував. Ідеться, зокрема, про проекти законів «Про внесення змін до закону України «Про державне оборонне замовлення», «Про внесення змін до статті 287 Митного кодексу України (щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання контрактів та договорів державного оборонного замовлення)», «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони».

Не підтримував Кісельов і його колеги законопроекти, спрямовані на реформування правоохоронної системи: «Про органи внутрішніх справ», «Про Національну поліцію» та «Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією та правоохоронними органами держави». Хоча в їхній програмі була відповідна обіцянка.

У процесі виконання в народного депутата залишаються ще 13 обіцянок. Зокрема, він має домагатися надання матеріальної державної компенсації сім'ям, які втратили житло в зоні антитерористичної операції. Фракція «Опозиційного блоку» реєструвала в Раді кілька відповідних законопроектів. Законопроекти «Про відшкодування збитків за зруйноване (знищене) або пошкоджене приватне житло особам, приватне житло або приватні домогосподарства яких були пошкоджені (зруйновані) під час проведення антитерористичної операції» і «Про відшкодування збитків, завданих житлу населення в результаті проведення антитерористичної операції» були відхилені й зняті з розгляду, «Про відшкодування шкоди, заподіяної терористичним актом» – повернули на доопрацювання, «Про статус і соціальний захист мирних (цивільних) громадян, які постраждали в результати проведення антитерористичної операції» – чекає на розгляд.

Також Кісельов обіцяв здійснювати реальні кроки для підвищення енергетичної незалежності держави. Поки він лише проголосував у парламенті за законопроект «Про внесення змін до ЗУ «Про ринок природного газу» (щодо страхового запасу природного газу)».

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: