«Опоблок» не поскаржився до Конституційного суду, як обіцяла Королевська

Читать на русском
Опозиційний блок не звернувся до Конституційного суду щодо одного з урядових законопроектів.

Народний депутат Наталія Королевська провалила обіцянку про те, що фракція «Опозиційного блоку» оскаржить у Конституційному суді урядовий законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

Відповідно до законопроекту, мінімальна зарплата встановлюється на рівні вище прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а розміри посадових окладів відв'язуються від мінімалки.

«Пенсіонери: ви не індексуєте їм пенсії, ви не даєте їм додаткових виплат. І сьогодні ви, відв'язуючи мінімальну зарплату від прожиткового мінімуму, призначаєте цих людей бути в цій бідності й навіть не бачити жодної перспективи. І тому я вважаю, що це неприпустиме рішення, в кожному разі воно антиконституційне. І якщо в парламенту піднімається рука за це проголосувати, ми будемо його оскаржувати в Конституційному суді», – заявила Королевська в листопаді 2016 року.

Королевская обещала обжаловать законопроект об увеличении минимальной зарплатыСлово і Діло

Верховна Рада ухвалила законопроект у листопаді 2016-го, «Опозиційний блок» за нього не голосував. Однак майже за рік у Конституційному суді фракція не зареєструвала подання про неконституційність закону. Таким чином, Королевська провалила свою обіцянку.

Нагадаємо, «Слово і Діло» раніше писало, хто з депутатів і фракцій обіцяв поскаржитися до Конституційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: