У Херсоні почали подачу опалення до дитсадків, шкіл та лікарень – ОДА

Читать на русском
У Херсоні почали подачу опалення до дитячих садків, шкіл та лікарень, а з 20 години мають намір запустити подачу опалення до будинків місцевих жителів.

У Херсоні почали подачу опалення до дитячих садків, шкіл та лікарень, а з 20:00 мають намір запустити подачу опалення до будинків місцевих жителів.

Про це повідомив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв у ефірі телеканалу «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Чому зірвали опалювальний сезон у Кривому Розі та Херсоні?12 листопада без тепла залишалося близько половини Кривого Рогу, в частині садків і шкіл довелося запровадити канікули. Опалення відсутнє й в Херсоні. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Запустити котельню й дати тепло – це різні речі. Лише після обіду почалася подача тепла, за ніч теплоносій піднявся до 40 градусів, подається до дитячих садків, соціальної інфраструктури, шкіл та лікарень. Паралельно з 20:00 буде подача тепла до житлового сектора. В п'ятницю ми маємо повністю завершити подачу тепла на всіх споживачів», – сказав Гордєєв.

Щодо опалювальних сезонів у майбутньому голова облдержадміністрації зазначив: «У нас зношеність тепломереж більш ніж 48% за офіційними даними, й тут будуть питання до органів місцевого самоврядування».

Гордєєв висловив переконання, що питанням надання права ТЕЦ купувати газ на пільгових умовах має займатися «Нафтогаз» і вирішувати свої господарські питання з теплоцентралями на підставі судових суперечок.

Нагадаємо, Херсон – один із населених пунктів, де виникли проблеми зі своєчасним початком опалювального сезону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: