Диспетчерський центр швидкої допомоги в Житомирі створять не за рахунок обіцяної Розенблатом субвенції

Читать на русском
Кошти на облаштування в Житомирській області диспетчерського центру невідкладної медичної допомоги виділять із місцевого бюджету, а не із субвенції, яку обіцяв вибити нардеп Розенблат.
Борислав РозенблатСлово і Діло

Народний депутат України Борислав Розенблат провалив обіцянку знайти кошти для створення в Житомирі диспетчерського центру невідкладної медичної допомоги.

Таку обіцянку він дав 20 травня 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«Я не облишив сподівань на обладнання в Житомирі єдиного центру невідкладної допомоги, через який відбуватиметься розподіл дзвінків і координація роботи «швидких». Я знаю, що вже готується проектно-кошторисна документація, і я, як і обіцяв, готовий виділити кошти зі своєї субвенції на його облаштування», – написав Розенблат в Facebook.

У жовтні 2016 року в інтерв'ю «Слову і Ділу» Розенблат повідомив, що є попередня домовленість із керівництвом Житомирської обласної ради про виділення 2,2 мільйона гривень на створення централізованого диспетчерського центру невідкладної медичної допомоги.

Такий центр планувалося створити на базі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Житомирської обласної ради в межах програми секторальної бюджетної підтримки ЄС в Україні. Житомирська облдержадміністрація підготувала проектну заявку на створення центру в 2018 році.

Наприкінці серпня ми направили народному депутату запит щодо виділення коштів на створення центру, однак відповіді не отримали.

На початку листопада стало відомо про договір, який уклав департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА з регіональною філією «НДІпроектреконструкція» про переоснащення диспетчерської служби швидкої допомоги.

За цим договором, до кінця поточного року має бути розроблений проект технічного переоснащення оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, розташований у Житомирі на вулиці Покровській, 98-В. За розробку проекту департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації заплатить 545 тисяч гривень (джерело фінансування – кошти місцевих бюджетів).

Оскільки державна субвенція на створення диспетчерського центру невідкладної медичної допомоги в Житомирській області не була залучена, як обіцяв Борислав Розенблат, а реалізувати проект планують за кошти місцевих бюджетів, обіцянку нардепа вважаємо невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Розенблат дав 46 обіцянок, з яких 21 виконав, а 8 – провалив.

Нагадаємо, НАБУ подало апеляцію на рішення суду щодо Розенблата.

Як працює народний депутат Борислав Розенблат, читайте в нашій рубриці «Обіцянки країни чудес».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: