Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Розенблат обіцяє знайти кошти для створення у Житомирській області диспетчерського центру невідкладної медичної допомоги

20 травня 2016 року народний депутат України Борислав Розенблат пообіцяв знайти кошти для створення у Житомирській області диспетчерського центру невідкладної медичної допомоги.
Не виконано
Сказано 20 травня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/boryslav.rozenblat/posts/1158603404190264?pnref=story.unseen-section
  • https://www.facebook.com/boryslav.rozenblat/posts/1158603404190264?pnref=story.unseen-section
  • http://www.oz.zt.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=6561:sluzhba-ekstreno-medichno-dopomogi-ma-shans-praczyuvati-po-suchasnomu&catid=3:2009-06-22-11-43-53&Itemid=8
  • https://www.zhitomir.info/news_178924.html
  • https://www.04141.com.ua/news/2292077/reformuvanna-centru-ekstrenoi-dopomogi-oblasti-u-2019-roci-novi-avtomobili-dodatkovi-brigadi-dispetcerska

Результат

У жовтня 2016 року в інтерв'ю ІА «Слово і Діло» Борислав Розенблат повідомив, що є попередня домовленість з керівництвом Житомирської обласної ради про виділення 2,2 мільйонів гривень на створення диспетчерського центру невідкладної медичної допомоги. За його словами, було направлено звернення до голови Володимира Ширми про надання можливості використання вказаних коштів (відео).

Житомирською облдержадміністрацією в контексті програми секторальної бюджетної підтримки ЄС в Україні підготовлено проектну заявку на створення на базі КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради централізованого диспетчерського пункту.

У разі позитивного розгляду проект буде запланований до реалізації у 2018 році.

Наприкінці серпня ми направили запит народному депутату, однак відповіді не отримали.

На початку листопада стало відомо про договір, який уклав департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА з регіональною філією «НДІпроектреконструкція» про переоснащення диспетчерської служби «швидкої допомоги». За цим договором, до кінця поточного року має бути розроблений проект технічного переоснащення оперативно-диспетчерської служби центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф, що знаходиться у Житомирі по вулиці Покровській, 98-В. За розробку проекту департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації заплатить 545 тисяч гривень (джерело фінансування – кошти місцевих бюджетів).

Оскільки державна субвенція на створення диспетчерського центру невідкладної медичної допомоги у Житомирській області не була залучена, як обіцяв Борислав Розенблат, а реалізувати проект планують за кошти місцевих бюджетів, обіцянку вважаємо невиконаною.

Станом на 1 лютого 2019 року начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик зазначив, що в 2019 році з обласного бюджету вже виділено 2,5 млн грн, з державного запланована субвенція у розмірі 12 млн грн на створення єдиної диспетчерської служби.

«Наразі проводяться роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації. І є всі можливості для того, аби служба запрацювала цього року. Це дозволить покращити роботу, скоординувати бригади і відсіяти близько 10 % викликів, які є непрофільними», – підкреслив він.