ЗМІ назвали кількість фірм, задіяних у розкраданні коштів «Укрнафти»

Читать на русском
Експерти повідомили, що в схемі з виведення коштів з ПАТ Укрнафта були задіяні понад 250 юросіб.

За даними Національного антикорупційного бюро, в схемі розкрадання коштів ПАТ «Укрнафта» були задіяні 254 компанії, 191 з них на сьогодні або перебуває в стадії банкрутства, або вже ліквідована.

Про це в своїй статті для ZN.UA пишуть Сергій Куюн, директор ТОВ «Консалтингова група А-95», і Віталій Крижевський, аналітик нафтогазового порталу enkorr, повідомляє «Слово і Діло».

Вони вказують, що, за задумом авторів схеми, банкрутство мало проходити щонайменше в три хвилі, про що свідчать роздруківки, вилучені під час обшуків НАБУ в офісах харківських юристів-ліквідаторів.

Зазначений факт підтвердила Державна фіскальна служба, заявивши, що 90% дебіторки «Укрнафти» належить компаніям-банкрутам.

«Обов'язок забезпечувати юридичний супровід банкрутства 182 зі 191 компанії покладений на двох юристів – Катерину Бакрадзе, яка виступає ліквідатором одразу в 121 компанії, та Олексія Ніколайчука, який курирує 61 юрособу», – йдеться в статті.

«Незважаючи на те, що в ліквідацію пішли три чверті всіх причетних компаній, жоден із первинних дебіторів «Укрнафти» не збанкрутує. При цьому практично всі компанії, яким гроші «Укрнафти» переводилися далі за ланцюжком, припинили роботу, включаючи центральну ланку – ВТФ «Авіас», – зазначають автори публікації.

Нагадаємо, у справі «Укрнафти» суд визнав недійсними договори майже на три мільярди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: