Справа «Укрнафти»: суд призначив експертизу комп'ютерів, вилучених НАБУ

Читать на русском
В Антикорупційному бюро хочуть дізнатися, чи координувалася ліквідація фірм із ознаками фіктивності у справі Укрнафти.

Суд призначив експертизу шести комп'ютерів iMac, ноутбука HP і трьох мобільних телефонів, які детективи НАБУ вилучили під час обшуку в Харкові в рамках справи ПАТ «Укрнафта».

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Під час досудового розслідування детективи встановили, що близько 200 фірм причетні до заволодіння коштів і нафти «Укрнафти». Управління та контроль за діяльністю цих підприємств здійснюється особами з однієї фінансово-промислової групи. В Бюро розповіли, що для ефективного управління й контролю діяльності створювалися регіональні філії, до кола яких входили підприємства відповідно до території їх фактичної реєстрації. Більшість цих компаній наразі проходять процедуру ліквідації в Харкові, оскільки вони змінили місце реєстрації. Їх ліквідаторами призначалися лише двоє осіб – Катерина Бакрадзе та Олексій Ніколайчук, що також свідчить про зв'язок усіх цих фірм.

Також у Бюро з'ясували, що юридичне забезпечення, участь у судах і контроль за процедурою ліквідації зазначених підприємств у місті Харкові здійснюються групою осіб під керівництвом одного адвоката. Згідно з отриманими даними, до цієї групи входять ще 12 осіб, що підтверджується наявними в судових справах про ліквідацію товариств виданими на їх ім'я довіреностями, а також довіреностями, посвідчених нотаріально.

У зв'язку з цим детективи провели обшук у нежитлових приміщеннях, яким користувався вказаний адвокат. Під час обшуку були вилучені шість комп'ютерів iMac, ноутбук HP і три мобільних телефони. Детективи просили провести їх експертизу для підтвердження або спростування наявності на цій техніці інформації про фірми, які причетні до розкрадань в «Укрнафті», листування про ці фірми тощо.

Нагадаємо, в НАБУ розповіли, як виводили гроші з «Укрнафти».

Раніше суд визнав недійсними договори майже на три мільярди гривень між «Укрнафтою» та приватною фірмою.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: