З'ясувалося, як убезпечать міномети «Молот»

Читать на русском
Виробник встановить на скандальні міномети систему захисту від подвійного заряджання, кажуть в Міноборони.

Щоб запобігти вибухам мінометів «Молот», Міноборони попросило виробника встановити на них новий захист від подвійного заряджання.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі «5 каналу» сказав міністр оборони Степан Полторак.

«Ми поставили завдання виробникам, щоб вони створили й встановили запобіжник, який би не давав можливості, навіть якщо людський фактор спрацював, здійснити подвійне заряджання. Чому на закордонних мінометах немає такої проблеми? Тому що там все продумано. Нам потрібно міняти технічну складову й конструктивну. Це те, що залежить від виробника», – сказав він.

Водночас міністр додав, що особовий склад має відповідально підходити до стрільб і виконувати всі правила.

«Тому що, на жаль, друга частина проблеми – це виконання заходів безпеки. Особовий склад навчений добре, це заспокоює, з'являється зайва впевненість у своїх діях. У бойових умовах це якось можна зрозуміти, тому що людина перебуває в збудженому стані, але взагалі не зрозуміло, коли таке відбувається в навчальних центрах і полігонах», – сказав Полторак.

Раніше у військовій прокуратурі заявили, що в слідства немає даних про невідповідність якості мінометів, а однією з основних причин інцидентів назвали порушення порядку проведення стрільби особовим складом. Пізніше відомство спростувало свою ж заяву.

Зазначимо, з 2016 року в Україні сталося дев'ять вибухів мінометів «Молот», у результаті чого загинули 13 людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: