Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко пообіцяв притягнути до відповідальності винних у порушенні техніки безпеки на Рівненському полігоні, де загинули військовослужбовці

27 вересня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв притягнути до відповідальності винних у порушенні нормативів з техніки безпеки при проведенні бойових навчань на Рівненському полігоні, де загинули військовослужбовці. Нагадаємо, 6 липня на Рівненському військовому полігоні під час навчань вибухнув міномет «Молот», унаслідок чого троє бійців-контрактників загинули та дев'ятеро отримали поранення. Слідчий експеримент показав, що розрив міномета «Молот» стався через його подвійне заряджання.
Не виконано
Сказано 27 вересня 2018 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2546734-vibuh-molota-na-poligoni-lucenko-rozpoviv-so-zasuvalo-slidstvo.html
  • Лист ГПУ від 22 квітня 2019 року
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/4651-17
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/51949.html
  • Лист ГПУ від вересня 2019 року

Результат

Відповідно до листа ГПУ від 22 квітня 2019 року, територіальним управлінням ДБР, за процесуального керівництва військової прокуратури Рівненського гарнізону розслідується кримінальне провадження від 6 липня 2018 року за фактом вибуху міни у каналі міномету «МОЛОТ» на полігоні, унаслідок чого загинули 3 військовослужбовця, 9 отримали ушкодження різного ступеню тяжкості. Про підозру не повідомлялось, триває розслідування.

Нагадаємо, відповідно до статті 3 Кримінально процесуального кодексу України, притягнення до кримінальної відповідальності – стадія кримінального провадження, яка починається з моменту повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Відповідно до листа ГПУ від 16 вересня 2019 року (пункт 4), досудове розслідування триває. Встановлено причетність до злочинів двох військових службових осіб, залучених до проведення стрільб. Наразі готуються процесуальні документи для повідомлення цим особам про підозру.

Враховуючи цю інформацію, після відставки генпрокурора Луценка обіцянці присвоєно статус «не виконано».