Порошенко повідомив, коли Україна відмовиться від кредитів

Читать на русском
Кредити влада бере на погашення старих боргів, а розвивається країна за рахунок інвестицій, говорить президент.

Стан української економіки дозволяє відмовитися від залучення кредитів, проте влада країни змушена залучати їх для погашення пікових виплат за старими боргами.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 12 листопада, заявив президент Петро Порошенко на Раді регіонального розвитку в Києві.

Транш МВФ: чи допоможуть кредитори та що робитиме МінфінПрезидент України Петро Порошенко прогнозує надання Україні макрофінансової допомоги від Євросоюзу протягом найближчих тижнів. Про запозичення поговорили з експертами.

Президент наголосив, що Україна незабаром матиме можливість спиратися на власні сили й переходити на інвестиції замість кредитів.

«Замість кредитів залучати інвестиції, а левова частка кредитів іде на погашення попередніх боргів, але ніяк не на проїдання. Розвиваємося ми й зараз за рахунок інвестицій», – заявив він.

При цьому Порошенко визнав, що темпи економічного зростання в Україні є недостатніми для відновлення рівня добробуту населення.

«Хоча ми й відновили економічне зростання, але темпи його зараз недостатні, щоб люди відчули в усіх без винятку регіонах і соціальних шарах, щоб ми перестали бути однією з найбідніших країн Європи», – сказав Порошенко.

Під час виступу президент також заявив, що не підпише держбюджет на наступний рік, якщо не буде виконана його вимога про субсидії.

Зазначимо, минулого тижня Порошенко анонсував швидке отримання траншів від МВФ та ЄС.

Як відомо, наступного року на борги піде третина бюджету – 427 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: