Макрон і Меркель відкрили пам'ятний знак у Комп'єні

Читать на русском
Меркель і Макрон відкрили пам'ятний знак на честь річниці закінчення Першої світової війни
Президент Франції і канцлер Німеччини урочисто відкрили пам'ятний знак у Комп'єні.

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Анґела Меркель у суботу, 10 листопада, відкрили пам'ятну табличку на місці, де сто років тому було підписано перемир'я, що поклало край Першій світовій війні.

Під час урочистої церемонії Макрон і Меркель зустрілися неподалік міста Комп'єн, де 11 листопада 1918 року Німеччина визнала себе переможеною, і Перша світова війна, що тривала понад чотири роки, закінчилася, пише «Слово і Діло».

Як зазначено на пам'ятному знакові, французький президент і німецька канцлер «знову підтвердили значення франко-німецького перемир'я на службі Європи і миру», інформує AFP.

Після церемонії лідери Франції та Німеччини попрямували до Парижа, де 70 лідерів країн світу зберуться 11 листопада, щоб відзначити сторіччя закінчення Першої світової війни.

Раніше активістки міжнародного руху Femen провели біля Тріумфальної арки в Парижі акцію проти приїзду до Франції «військових злочинців», повідомляється на сторінці Femen у Facebook.

Такими вони вважають низку голів держав, що прибувають до французької столиці на урочистості на честь сторіччя закінчення Першої світової війни.

Нагадаємо, на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом в суботу, 10 листопада, французький лідер Еммануель Макрон заявив про необхідність зміцнювати безпеку в Європі.

Також США обговорять із НАТО вихід з ракетного договору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: