Макрон і Трамп обговорили обороноздатність Європи

Читать на русском
На зустрічі з президентом США Дональдом Трампом в суботу, 10 листопада, французький лідер Еммануель Макрон заявив про необхідність зміцнювати безпеку в Європі.

На зустрічі з президентом США Дональдом Трампом в суботу, 10 листопада, французький лідер Еммануель Макрон заявив про необхідність зміцнювати безпеку в Європі.

Про це повідомляє РІА Новини, пише «Слово і Діло».

Макрон зведе Порошенка, Путіна й Трампа в Парижі. Чи зможуть домовитися?Український президент візьме участь у святкуванні 100-річчя кінця Першої Світової війни, куди також приїдуть Трамп і Путін.

«Нечесно, коли безпека Європи забезпечується сьогодні тільки Сполученими Штатами... Саме тому я вважаю, що нам необхідно більше європейських можливостей, більше європейської оборони, щоб розділити цю задачу», - заявив Макрон.

Французький президент підкреслив, що Європі необхідно збільшити свою частку витрат на оборону в рамках НАТО.

«Я згоден із президентом Трампом в тому, що нам теж треба більше брати участь у витратах на оборону в НАТО, і саме тому я вважаю, що мої пропозиції щодо європейської оборони повністю цьому відповідають. Адже це означає більшу участь Європи в НАТО, більший обсяг можливостей, який дозволить нам розділити ношу. Я вважаю, що це справедливо», - зазначив Макрон.

Він також закликав збільшити національні витрати на оборону, привівши в приклад Францію, яка раніше представила план, що передбачає збільшення оборонного бюджету до 2% від ВВП.

Раніше Макрон в ООН закликав до нової моделі світового порядку.

Також нагадаємо, рейтинг Макрона впав до рекордного мінімуму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: