Крісло покійного фізика Гокінга продали на аукціоні

Читать на русском
Гроші, отримані від продажу лотів, перерахують на рахунок благодійного фонду Гокінга, а також Асоціації з боротьби із захворюванням рухових нейронів.

Інвалідне крісло покійного британського фізика Стівена Гокінга продали на торгах аукціонного дому Christie's в Лондоні майже за 300 тисяч фунтів стерлінгів (близько $393 тисяч).

Про це повідомляє Assosiated Press у четвер, 8 листопада, пише «Слово і Діло».

Гокінг буде похований поруч із Ньютоном і Дарвіном – ЗМІАнглійського фізика-теоретика Стівена Хокінга поховають у Вестмінстерському абатстві поруч з могилами Ісаака Ньютона і Чарльза Дарвіна.

Попередньо, моторизоване крісло, в якому Гокінг провів більшу частину свого життя, оцінювалося в 15 тисяч доларів.

Також з молотка пішов екземпляр докторської дисертації Стівена Гокінга 1965 року. Її купили за 585 тисяч фунтів ($767 тисяч), що більш ніж утричі перевищило попередню оцінку.

Гроші, отримані від продажу лотів, перерахують на рахунок благодійного фонду Хокінга, а також Асоціації з боротьби із захворюванням рухових нейронів.

Нагадаємо, 14 березня 2018 Стівен Гокінг помер на 77 році життя. Він вивчав проблеми Великого вибуху і чорні діри. Також він прославився як популяризатор науки.

У жовтні з'явилася остання робота Гокінга. Наукова стаття була опублікована на сервері предпублікацій Корнельського університету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: