Суд заарештував ділянку під музей Небесної Сотні

Читать на русском
Суд заарештував земельну ділянку й заборонив будівництво музею на алеї Героїв Небесної Сотні до завершення слідчого експерименту.

У Києві Печерський районний суд заарештував земельну ділянку й заборонив будівництво музею на алеї Героїв Небесної Сотні в столиці до завершення слідчого експерименту.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на відповідне рішення суду повідомляють в п'ятницю, 9 листопада, «Українські новини».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що за кілька років у Києві з'явиться меморіал героїв Небесної сотніСказано 15 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

«Суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури й наклав арешт на земельні ділянки площею 0,5353 гектара, які надані в постійне користування Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності», – йдеться в документі.

Зазначено, що суд також заборонив представникам музею або іншим особам користуватися вищевказаними земельними ділянками, а саме здійснювати будь-які дії, спрямовані на пошкодження, псування, знищення або перетворення рельєфу місцевості, об'єктів (споруд, стовпів, рекламних конструкцій), зелених насаджень, а також здійснювати інші дії, які можу призвести до знищення доказів розстрілу мітингувальників 18-20 лютого 2014 року або можуть призвести до зміни ситуації на цій ділянці до завершення слідчих дій.

Раніше повідомлялося, що в столиці України на алеї Героїв Небесної Сотні 7 листопада комунальні служби демонтують меморіал Героям Небесної Сотні.

Нагадаємо, наприкінці жовтня керівник слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що слідчі не можуть провести слідчий експеримент на алеї Героїв Небесної Сотні через неможливість перенести тимчасовий меморіал Небесної Сотні, який заважає проведенню експерименту.

Раніше ГПУ обіцяла завершити слідчі експерименти в справі про розстріли активістів Євромайдану на Інститутській до кінця вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: