Тендер на будівництво меморіалу Небесної Сотні не відбувся

Читать на русском
Перший аукціон мав відбутися 24 жовтня, однак тендер був скасований у зв'язку з тим, що заявку подав лише один учасник.

Державна установа «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції гідності» оголосила повторний тендер на реконструкцію алеї Героїв Небесної Сотні від Майдану Незалежності до будинку №3-5. Ця ділянка буде меморіальним комплексом Небесної Сотні.

Як передає «Слово і Діло», про це свідчать дані ProZorro.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що за кілька років у Києві з'явиться меморіал героїв Небесної сотніСказано 15 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Перший аукціон мав відбутися 24 жовтня, однак тендер був скасований у зв'язку з тим, що заявку подав лише один учасник, і цього ж дня оголошений повторний. Пропозиції на нього можна подавати до 8 листопада, а аукціон відбудеться 9 листопада.

Реконструкція алеї має бути завершена до 30 вересня 2019 року. Вартість робіт залишається колишньою – 154 млн грн.

Меморіальний комплекс складатиметься з двох частин. На початку – з боку Майдану та Хрещатика – має з'явитися меморіальна стела, яка аркою врізатиметься в пагорб. Вона складатиметься зі 107 плит з іменами кожного з Небесної Сотні. Накладаючись одна на одну, вони створюватимуть суцільну стіну.

Міст над алеєю Героїв Небесної Сотні стане умовною межею початку нового простору – паркової зони (зараз там дорога). По обидва боки алеї висадять 100 лип.

В кінці меморіального шляху буде сад, який створить місце відпочинку між майбутнім музеєм Революції Гідності та Жовтневим палацом.

Раніше в Києві відкрили Меморіал загиблим на Донбасі.

Як повідомлялося, родини Героїв Небесної Сотні погодилися на те, щоб перенести тимчасовий меморіал із центру Києва для проведення експертиз у справах Майдану.

Нагадаємо, Порошенко підписав указ про відзначення Дня Гідності та Свободи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: