В Україні прискорилася інфляція

Читать на русском
Інфляція на споживчому ринку в жовтні порівняно з вереснем склала 1,7 відсотка, з початку року – 7,4 відсотка. У річному вимірі інфляція склала 9,5 відсотків проти 8,9 відсотка в жовтні минулого року.

Інфляція на споживчому ринку в жовтні порівняно з вереснем склала 1,7%, з початку року – 7,4%. В річному вимірі інфляція склала 9,5% проти 8,9% в жовтні минулого року.

Про це свідчать дані Державної служби статистики, пише «Слово і Діло».

Бюджет-2019: що чекає на економіку, якщо депутати затягнуть голосування?Парламент ухвалив за основу та в цілому проект постанови про висновки й пропозиції до проекту держбюджету на 2019 рік.

Базова інфляція в жовтні порівняно з вереснем склала 1,3%, з початку року – 6,9%.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%. Найбільше подорожчали овочі - відразу на 8,8%. На 4,4-1,1% зросли ціни на сало, молоко і молочні продукти, хліб, яйця, макаронні вироби, продукти переробки зернових, масло, рис, рибу і продукти з риби. Водночас на 4,6% подешевшали фрукти, на 2,3% - цукор.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2,3%, в т. ч. алкогольні напої – на 3,2%, тютюнові вироби – на 1,6%. Зростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,6% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на каналізацію на 5,2%, водопостачання – на 4,8%, утримання будинків і прибудинкових територій – на 1 4%.

Підвищення цін на транспорт загалом на 3,1% в основному зумовлене подорожчанням палива та мастил на 6,0%, а також транспортних послуг на 2,4%. У сфері зв'язку ціни зросли на 3,3%, що пов'язано з подорожчанням поштових послуг на 9,4% та мобільного зв'язку на 6,9%.

Раніше НБУ підвищив прогноз інфляції на 2018-2019 роки.

Також нагадаємо, що споживчі настрої українців у вересні покращилися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: