Адвокат судді Вищого госпсуду Яценко хотів отримати матеріали справи НАБУ

Читать на русском
Адвокат судді Вищого госпсуду, в якої Національне бюро проводило обшук, намагався через суд отримати матеріали справи.
Олена Яценко

Адвокат судді Вищого господарського суду України Олени Яценко через суд намагався отримати доступ до матеріалів кримінального провадження детективів НАБУ про можливе збагаченні судді.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як наголошується в документі, адвокат Євген Солодко в інтересах судді Яценко подав скаргу на бездіяльність прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо зобов'язання останніх припинити факти порушення прав його клієнтки, надати матеріали кримінального провадження та зобов'язати САП повідомити Яценко про її процесуальний статус у межах кримінального провадження НАБУ.

Вивчивши матеріали скарги, суд відмовив. На думку судді, адвокат оскаржує дії САП, яка є структурним підрозділом Генеральної прокуратури. Таким чином, САП територіально належить до Печерського району Києва. За таких обставин слідчий суддя вважає за необхідне скаргу повернути в зв'язку з тим, що вона не підлягає розгляду в Солом'янському суді Києва, а має розглядатися в Печерському суді.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшук у судді Вищого госпсуду Яценко в межах справи про можливе незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації. Також детективи провели слідчі дії в будівельній корпорації в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: