МЗС погодилося на призначення нового посла Угорщини в Україні

Читать на русском
МЗС України видав агреман на призначення Іштвана Ійдярто новим послом Угорщини в Києві, очікується, що вже 8 листопада він прибуде в Україну.

МЗС України видав агреман на призначення Іштвана Ійдярто новим послом Угорщини в Києві, очікується, що вже 8 листопада він прибуде в Україну.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Україна та Угорщина оголосили про взаємну висилку консулів. Чим завершиться конфлікт?Україна та Угорщина оголосили про взаємне висилання консулів. Будапешт вважає, що Київ загострює конфлікт. Ситуацію оцінили експерти.

У понеділок Україну залишив Ерно Кешкеня, чия дипломатична каденція в Україні завершилася.

Нагадаємо, що 30 жовтня стало відомо, що Будапешт все ж змінив назву посади Іштвана Грежі, який став відповідальним за співпрацю Сабольч-Сатмар-Березької та Закарпатської областей.

«Цього ж дня посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня запросили до МЗС, щоб вручити йому агреман на призначення його наступника в Києві», – йдеться в статті.

Очікується, що вже цього четверга, 8 листопада, Іштван Ійдярто прибуде до Києва й фактично почне свою дипломатичну місію в Україні. Вручення вірчих грамот, за даними джерел, планується вже найближчими тижнями.

Новий посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто народився на території сучасної України й вивчає українську мову. Дипломат народився в Береговому, а школу закінчував в Угорщині, куди переїхала його родина.

Раніше стало відомо, що Україна відкрила почесне консульство в Угорщині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: