Уряд із лютого почне передавати землі тергромадам

Читать на русском
У вересні минулого року Кабінет міністрів ухвалив законопроект про передачу в управління об'єднаним територіальним громадам землі за межами населених пунктів

З 1 лютого розпочнеться процес передачі землі у власність об'єднаних територіальних громад.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочої поїздки до Тернопільської області, пише «Слово і Діло».

Референдум щодо продажу землі: правова оцінка, досвід інших країн і вибір УкраїниЕксперт з питань конституційного права дав оцінку ситуації щодо заборони на проведення «земельного» референдуму.

«Завтра я дам відповідне розпорядження уряду, Геокадастру про початок передачі всіх земель, які перебувають поза межею населених пунктів, у користування відповідних громад, які є повноправними господарями на цій території. Це ще одне позитивне свідчення децентралізаційних процесів», – сказав глава уряду.

Він наголосив, що політика уряду й надалі спрямована на максимальну передачу функцій влади на місцях, у тому числі це стосується земельних питань.

Нагадаємо, у вересні минулого року Кабінет міністрів ухвалив законопроект про передачу в управління об'єднаним територіальним громадам землі за межами населених пунктів. Закон передбачає зміни до Земельного кодексу, законів «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про оренду землі», надаючи додаткові повноваження сільським, селищним, міським радам ОТГ.

Серед таких повноважень – право розпоряджатися землями державної власності, передачі таких ділянок у користування та власність громадян та юридичних осіб, зміна цільового призначення ділянок приватної власності, розташованих на території об'єднаних територіальних громад. Крім того, законопроект визначає перелік земель державної власності, які не можна передавати в комунальну власність, і визначає термін «територія територіальної громади».

Тим часом у міністра агрополітики з'явиться заступник із питань фермерства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: