В е-декларації екс-голови НБУ виявили порушення

Читать на русском
НАЗК виявило низку порушень під час повної перевірки декларації екс-голови Нацбанку Валерії Гонтаревої за 2016 рік.

НАЗК виявило низку порушень під час повної перевірки декларації екс-голови Нацбанку Валерії Гонтаревої за 2016 рік.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у відповіді НАЗК на запит «Української правди».

Які помилки Гонтаревої доведеться виправляти Смолію на чолі НБУ?У ВР чекають на звіт Валерії Гонтаревої, яку на посаді голови Національного банку має замінити Яків Смолій. Про головні завдання нового керівництва НБУ розповіли експерти.

Зазначається, що в декларації не вказані реєстраційні та кадастрові номери частини задекларованих об’єктів нерухомості; інформація щодо товариства, в якому син має корпоративні права, не продубльована в розділі, що стосується бенефіціарної власності; не зазначена частина доходу, зокрема й членів сім’ї, у вигляді дивідендів, процентів та додаткового блага; неправильно зазначена сума доходу сина у вигляді заробітної плати.

«Загалом недостовірні відомості в декларації, що мають грошовий вимір, становлять суму 57 тисяч 398 гривень», – ідеться у відповіді на запит.

При цьому в НАЗК пояснили, що Гонтареву до відповідальності не притягуватимуть, адже відсутні підстави.

«Враховуючи, що адміністративна відповідальність за декларування недостовірних відомостей настає лише в разі, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, який на день подання посадовцем декларації становив 1600 гривень, підстави для притягнення суб’єкта декларування до адміністративної чи кримінальної відповідальності відсутні», – підсумували в НАЗК.

Раніше НАЗК внесло припис міністру соціальної політики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: