Омелян поскаржився на високу смертність на дорогах

Читать на русском
Міністерство інфраструктури спільно з іншими відомствами проводить ряд профілактичних заходів з безпеки дорожнього руху.

Міністерство інфраструктури спільно з іншими відомствами проводить ряд профілактичних заходів з безпеки дорожнього руху.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян у ефірі Радіо НВ, пише «Слово і Діло».

«Євробляхи» та смертність на дорогах: чому водії нехтують ПДРУ центрі столиці зіткнулися відразу три автомобілі, внаслідок чого один із них загорівся, а напередодні в Києві аварія сталася вже за участю авто на єврономерах. Про ДТП за участю євроблях та порушення ПДР міркували експерти.

«Як тільки ми ремонтуємо якусь автодорогу, день-два - на ній декілька трупів обов'язково, тому що люди бачать, що рівна дорога, радіють, натискають на газ і їх вже нічого не зупиняє. Тут ми робимо ряд профілактичних заходів. Це програма дорожнього руху, яка нами була запропонована спільно з Міністерством внутрішніх справ, Міністерством освіти, Міністерством охорони здоров'я та іншими для того, щоб через три роки ми скоротили дитячу смертність до нуля, дорослу смертність - до 35% і через п'ять-сім років могли дійти до так званого Vision Zero, коли смертність близько нуля загальна», - сказав глава відомства.

За словами Омеляна, в Україні з кожним роком зменшується кількість ДТП на автошляхах.

«У 2015 році, коли ми прийшли до Міністерства інфраструктури, у нас було більше 5 тисяч смертей на українських автодорогах. У минулому році 2017 їх стало десь 3,5 тисячі. В цьому році ми бачимо подальше скорочення, хоча це дуже велика цифра все одно», - сказав він.

Раніше Володимир Гройсман розповів, на скільки знизилася смертність від інфарктів.

Також нагадаємо, Україна в списку країн з високою смертністю від мін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: