Аваков повідомив, коли закінчать зміцнювати кордон з РФ

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в Харківській області облаштують кордон з Росією до кінця року.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що до кінця 2018 року в Харківській області облаштують систему управління кордоном.

Про це повідомляє прес-служба МВС, передає Слово і Діло.

«Інженерне облаштування державного кордону триває незважаючи ні на що. Кордон з Росією буде облаштовано, незважаючи на будь-які протистояння проросійських сил. Саме в Харківській області протяжність кордону становить 270 кілометрів, 220 ми вже облаштували. Уже в цьому році всі роботи будуть завершені. Паралельно тривають роботи по Луганській та Сумській ділянках кордону», - повідомив глава МВС.

Аваков додав, що в найближчих планах МВС оновлення автомобільного парку для Державної прикордонної служби.

«Ми плануємо додати до автомобільного парку спеціальні автомобілі, які розроблялися НГУ спеціально для прикордонників. Це остання модифікація машини «Козак», а також нові машини зв'язку», - сказав він.

Крім того, глава МВС нагадав, що в Харківському прикордонному загоні вже три роки працює комендатура швидкого реагування.

За його словами, цей підрозділ створили спеціально для посилення охорони ділянки кордону України з Росією.

«Такі підрозділи покликані захищати кордон в разі потреби і забезпечувати прихід основних сил. Таких в ДПСУ налічується вже 5. Більшість з них вже підтвердили здатність виконати поставлені завдання. Комендатура швидкого реагування здатна діяти автономно на будь-якій ділянці державного кордону», - розповів Арсен Аваков.

Відзначимо, раніше глава МВС заявив, що при деокупації окремих районів Донбасу повинен працювати механізм контрпропаганди.

Як вважає міністр внутрішніх справ, Донбас повернуть українській стороні під час поліцейської операції.

За даними порталу, 10 травня 2018 міністр внутрішніх справ України Арсеній Аваков пообіцяв створити план дій по деокупації Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: