СБУ прийшла з обшуками до приміщення Ірени Кільчицької

Читать на русском
СБУ проводить низку обшуків у членів проросійської громадської організації в межах кримінального провадження ч. 1 ст. 109 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Служба безпеки України підтверджує факт проведення обшуків у низки представників проросійської громадської організації, в тому числі й матері екс-народного депутата від Партії регіонів Олени Бережної.

Про це повідомила агентству «Інтерфакс-Україна» речниця СБУ Олена Гітлянська, пише «Слово і Діло».

«СБУ проводить низку обшуків у членів проросійської громадської організації в межах кримінального провадження за частиною 1 статті 109 та частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада)», – повідомила Гітлянська у вівторок, 6 листопада.

Відповідаючи на запитання про те, чи входить до списку людей Бережна, вона відповіла ствердно. Також Гітлянська повідомила, що проводиться обшук в одному з приміщень, яке належить екс-заступнику колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Ірені Кільчицькій.

«Але це приміщення орендує Бережна. До самої пані Кільчицької претензій немає», – наголосила речниця СБУ.

Цього ж дня Кільчицька повідомила, що працівники СБУ прийшли з обшуком до її офісу в Києві.

«Цей офіс використовується лише для дітей. Я зняла його під час Революції Гідності, тому що він розташований біля самої школи. Щоб у разі небезпеки можна було швидко забрати дітей. Я в цьому офісі майже не буваю. Секретарі тут займаються розкладом дітей. Ніякий бізнес тут не ведеться. Сьогодні вранці СБУ ввалилася до офісу. П'ятеро людей проводять обшук. Вони нікого не впускають і не випускають», – розповіла Кільчицька.

Раніше силовики провели обшуки у митних шахраїв у трьох областях.

Також нагадаємо, СБУ нагрянула з обшуками до дев'яти фондових компаній.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: