У СБУ розповіли про вербування Нагорного ФСБ Росії

Читать на русском
СБУ під час досудового розслідування були здобуті відомості про вербування ФСБ Росії українського бізнесмена Тимофія Нагорного.

У Службі безпеки України заявили про отримання відомостей про вербування українського бізнесмена Тимофія Нагорного російською Федеральною службою безпеки.

Як інформує «Слово і Діло», про це на брифінгу в понеділок, 22 жовтня, повідомив голова управління СБУ Києва і області Олег Валендюк, передає «РБК-Україна».

«Під час досудового розслідування були здобуті відомості про вербування ФСБ Росії українського громадського діяча (Тимофія Нагорного – ред.)», – заявив він.

При цьому під час брифінгу були продемонстровані матеріали слідства. Зокрема, СБУ показали фрагмент відео, на якому Нагорний розповідає про те, як він був заарештований у Москві на Марші миру, його доправили до в'язниці, де й провели вербування.

«На Марші миру заарештували в центрі Москви, вони навіть не говорять, скільки мені дають і куди мене везуть ... Вони мені сказали: чи зможеш ти очолити політичну силу, створити структуру, яку очолиш...», – розповів на відео Нагорний співрозмовнику.

За словами бізнесмена, російська сторона запропонувала йому «всебічну, будь-яку допомогу». Своєю чергою від його «політсили» вимагають позаблокового статусу, другої державної мови – російської і, «якщо Україна піде до ЄС, то піде разом із Росією».

«Я з ними спілкувався протягом 2013 року, але востаннє був два місяці тому ... В мене за останній рік чотири поїздки або п'ять ... Я і в адміністрації (президента РФ – ред.) був, і в Держдумі був, і на Луб'янці був», – зізнався Нагорний на відео.

Раніше Печерський суд Києва заарештував із правом застави більш ніж 500 тисяч гривень бізнесмена Тимофія Нагорного, колишнього чоловіка олімпійської чемпіонки зі спортивної гімнастики Лілії Подкопаєвої. Йому інкримінують державну зраду.

Пізніше за Нагорного внесли заставу в розмірі 538 600 гривень, він вийшов на волю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: