США закликали покарати винних за смерть Гандзюк

Читать на русском
США закликають притягнути до відповідальності замовників убивства активістки Катерини Гандзюк, яка померла у лікарні 4 листопада.

США закликають притягнути до відповідальності замовників убивства активістки Катерини Гандзюк, яка померла у лікарні 4 листопада.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила посол США в Україні Марі Йованович, повідомляє американське посольство у Twitter.

Стало відомо, через що померла ГандзюкАктивістка Катерина Гандзюк, на яку в Херсоні було скоєно напад із застосуванням сірчаної кислоти, померла через тромб. Про це пишуть ЗМІ.

«Від імені уряду США й американського народу висловлюю свої найглибші співчуття родині й друзям Катерини Гандзюк. Ми вкотре закликаємо українську владу притягнути злочинців до відповідальності, включно з замовниками», - підкреслила посол.

Про смерть Катерини Гандзюк стало відомо вдень 4 листопада: інформацію розповсюдили у FB-спільноті «Хто замовив Катю Гандзюк?», яку створили й вели друзі Катерини.

Розслідування у справі нападу на Гандзюк проводить Служба безпеки України: огляд місця події у лікарні, де перебувала Катерина Гандзюк, огляд тіла та перщочергові слідчі дії проводилися слідчими СБУ.

Раніше поліція перекваліфікувала напад на Катерину Гандзюк із спроби вбивства на завершене умисне вбивство. У ГПУ заявляли, що в ході слідства було допитано 367 осіб; призначена і проведена 21 експертиза.

Президент Петро Порошенко вимагає від правоохоронців зробити все можливе для розкриття вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Нагадаэмо, Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня, внаслідок нападу жінка отримала опіки 40% шкіри та сильне пошкодження очей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: