«Укрзалізниця» піднялася в міжнародному рейтингу

Читать на русском
ПАТ «Укрзалізниця» отримала рейтинг B- зі стабільним прогнозом за версією міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.

ПАТ «Укрзалізниця» отримала рейтинг B- зі стабільним прогнозом за версією міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, пише «Слово і Діло».

Гройсман минулого року не збудував обіцяну кількість вагонів для УЗЗ обіцяних Володимиром Гройсманом 9 тисяч вагонів для Укрзалізниці збудували лише 2,6 тисячі.

Відзначається, що при складанні рейтингу враховували оцінку автономного кредитного профілю «Укрзалізниці», який в поєднанні з незмінним застосуванням Fitch спадного підходу відповідно до критеріїв для урядових організацій призвів до того, що рейтинги залізничної компанії зрівнялися із рейтингами України.

Дана оцінка згідно з методологією рейтингування компаній, пов'язаних з державою, дає остаточний скоринговий бал у 27,5.

Оновлення рейтингу дефолту емітента (РДЕ) у національній валюті пояснюється реструктуризацією більшості місцевих боргових зобов'язань, безстроковим зняттям нереструктуризованого місцевого боргу з перехресних дефолтів по непогашеним євробондами і виведенням боргу Донецької залізниці (4,3 млрд грн) з перехресного дефолту в зв'язку з введенням урядом мораторію із обслуговування цієї заборгованості.

«Подальша суперечка держави з Росією не матиме негативного впливу на здатність УЗД виконувати всі умови по облуговування внутрішніх боргових зобов'язань і на можливість запозичення на внутрішньому ринку», - говориться в повідомленні.

Раніше «Укрзалізниця» розповіла про успіхи нового Бескидського тунелю.

Також нагадаємо, в «Укрзалізниці» показали, як зміниться зовнішній вигляд вагонів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: