«Укрзалізницю» запідозрили в нових закупівлях з РФ

Читать на русском

Центр забезпечення виробництва, який є філією «Укрзалізниці», за результатами тендера погодив пропозицію компанії «Енерго Строй Сервіс» на поставку 450 куб. м вогнестійкої фанери вартістю 13,85 млн грн.

Як пише «Слово і Діло», про це пише «Залізниця без корупції» з посиланням на дані системи ProZorro.

До участі в аукціоні були допущені лише двоє учасників, які пропонували продукцію одного виробника – російського АТ «Архангельський фанерний завод».

Два інших учасники були відхилені через невідповідність технічних характеристик продукції вимогам замовника. Причиною цього стало те, що філія «Укрзалізниці» чітко визначила марку фанери ПФА-Т і її властивості: така фанера виготовляється лише на російському заводі. Українські виробники виготовляють інші моделі вогнестійкої фанери.

Середня вартість одного кубічного метра фанери ПФА-Т склала майже 31 тис. грн. Така ціна приблизно на 30% вища за вартість цієї фанери на ринку Росії.

«Енерго Строй Сервіс» та його єдиний конкурент ТОВ «Спецторгснаб» надали аналогічні документи про представництво інтересів у тендері «Укрзалізниці» російського АТ «Архангельський фанерний завод» та його українського дистриб'ютора ТОВ Оріон-Плюс». Різниця пропозицій склала 545 грн, учасники не зробили жодного зниження стартової ціни.

Переможцем неконкурентного тендеру був визнаний «Енерго Строй Сервіс», зареєстрований у грудні 2017 року: це його перша участь у держзакупівлях. Фірма зареєстрована в житловій багатоповерхівці в Києві на вулиці Зодчих, 44. У реєстраційних документах не вказаний ані номер приміщення, ані під'їзд, в якому має бути розташований постачальник «Укрзалізниці». Статутний капітал компанії становить 100 грн, він розділений між Ростиславом Градовим і Сергієм Місюком. Обидва фігурували в реєстраційних справах у десятках різних підприємств. Крім цього, ТОВ «Енерго Строй Сервіс» має спільний номер телефону з 200 іншими підприємствами, що свідчить про те, що фірма входить у схему «віртуального офісу».

Нагадаємо, нещодавно «Укрзалізниця» потрапила до скандалу через закупівлі значків «Почесний залізничник» у компанії «Российкие железные дороги».

Пізніше стало відомо про те, що філія «Укрзалізниці» уклала договір на купівлю електромагнітних реле російської компанії на суму 10,443 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: