У Раді розкритикували підвищення тарифів «Укрзалізницею»

Читать на русском
У комітеті з питань аграрної політики Верховної Ради виступили з різкою критикою дій «Укрзалізниці» щодо підвищення тарифів на перевезення зернових.

У комітеті з питань аграрної політики Верховної Ради виступили з різкою критикою дій «Укрзалізниці» щодо підвищення тарифів на перевезення зернових.

Як заявив заступник голови комітету Григорій Заболотний, незважаючи на те, що 2018 став одним із найбільш врожайних в Україні, підвищення тарифів на перевезення зернових «Укрзалізницею» призведе до збитків фермерів, пише «Слово і Діло».

«В «Укрзалізниці» непрофесійний менеджмент, котрий шкодить державі. Залізничний монополіст підвищує ставки вже в п'ятий раз за рік, причому без будь-яких консультацій з бізнесом, асоціаціями та центральними органами влади. Підняті майже на 50% тарифи на вантажоперевезення будуть коштувати аграріям 4,7 млрд грн збитків», - заявив Заболотний.

Голова комітету підкреслив, що ціни на продукцію АПК знаходяться на мінімумі останнім часом.

«З новими тарифами ми додатково втратимо в межах 14% від загального валу. Крім того, нововведення Укрзалізниці можуть привести до банкрутства малих і середніх товаровиробників. Оцінку ситуації повинен дати Антимонопольний комітет, і підтвердити або спростувати законність підвищення тарифів», - додав він.

Нагадаємо, УЗ оголосила про чергове підвищення тарифу на перевезення зерновозами минулого тижня. Останнє підвищення тарифів складе 48%. Тобто із урахуванням зростання тарифів у червні, пов'язаних з інфляцією, з початку сезону збору врожаю тариф збільшиться на 57%.

Раніше «Укрзалізницю» запідозрили в нових закупівлях з РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: