Україна перекриває район у Чорному морі: польоти заборонені

Читать на русском
Україна перекрила частину повітряного простору на захід від анексованого Криму через ракетні стрільби з 1 до 4 листопада.

Україна перекрила частину повітряного простору на захід від анексованого Криму через ракетні стрільби з 1 до 4 листопада.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Український мілітарний портал.

«У Чорному морі Україна перекриває повітряний район площею 100 кілометрів на 450 кілометрів на захід від окупованого Криму. Інформування було здійснене через систему NOTAM, відповідно до чого у вказаному районі буде перекритий рух повітряних суден», – ідеться в повідомленні.

Рух перекритий на 4 доби. Які саме пуски здійснюватимуться, наразі не відомо.

30 жовтня на державному випробувальному полігоні «Ягорлик» у Херсонській області відбувалася підготовка озброєння та військової техніки до проведення бойових стрільб підрозділів, озброєних зенітними ракетними комплексами С-300П та контрольних льотних випробувань зенітних керованих ракет ЗРК С-300В1 та С-125М1, що були повернуті на озброєння Повітряних сил ЗСУ.

Раніше командувач Військово-морських сил Ігор Воронченко констатував, що ситуація в Азовському морі залишається напруженою.

За його словами, в разі загострення ситуації в Азовському та Чорному морях ВМС України застосують силу проти країни-агресора.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: