Рада НАТО-Росія обговорить вихід США з ракетного договору

Читать на русском
Північноатлантичний альянс і російські представника обговорять американські плани вийти з ракетного договору.

Чергове засідання Ради НАТО - Росія відбудеться в середу, 31 жовтня, в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі, на якому обговорять плани Сполучених Штатів Америки вийти з ракетного договору.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство AFP.

За інформацією преси, зазначена зустріч відбудеться на рівні послів. На попередніх засіданнях йшлося в основному про ситуацію в Україні та Афганістані. Очікується, що цього разу учасники Ради обговорять також плани США вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Як відомо, 20 жовтня президент США Дональд Трамп заявив про намір розірвати з Росією договір про РСМД. При цьому Трамп допустив можливість укладення нового договору, якщо його третім учасником стане Китай.

США звинувачують Росію у порушенні договору через розробленої в РФ крилатої ракети наземного базування 9M729 для комплексу «Іскандер». Вашингтон і НАТО вважають, що ця система підпадає під дію договору, Москва це заперечує. Росія також неодноразово звинувачувала Сполучені Штати в порушенні угоди, наприклад, через американські системи ПРО в Румунії.

Нагадаємо, радник Трампа прокоментував заяву США про вихід з ракетного договору. Раніше Лондон підтримав рішення президента США про розрив ракетного договору з Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: